torstai 26. maaliskuuta 2015

Youth Work Ireland

Eli olen työssä opissa Youth Work Ireland Galway. Vielä tarkemmin Youth work Tuam. Täällä on olen aivan uusissa tiloissa jotka ovat olleet joulusta asti käytössä. 

Täällä toimintaa on erilaisia kerhoja ja pidetään esimerkiksi youth cafeeta. Mielestäni Youth Café on samanlaista toimintaa, kun Suomessa nuorisotilat. Nuoret saavat tulla paikalle, kun paikka on auki ja pelailla pelejä tai jutella keskenään. Tiistaina täällä oli nuorempia noin 11-12 vuotiaita ja torstaina 14-18 vuotiaat ovat tervetulleita paikalle. 
Paikka ja muutama nuori. ( Täällä kouluissa on koulupuvut)

Junior Club on kerho 10-12 nuorille ja sielä he voivat tehdä mitä haluavat yhdessä toistensa ja työntekijän kanssa. Itse olin keskiviikkona mukana art clubissa auttamassa. Tytöt olivat edellisellä kerralla tehneet savesta jotain mitä halusivat ja keskiviikkona saivat maalata ne. 
Olen ehtinyt tässä parin päivän aikana nähdä muutamia ryhmiä ja kuulla heidän toiminnasta. 
Galway County Comhairle na nÓg on ymmärtääkseni samanlainen nuorisovaltuusto. Se koostuu 12-18 vuotiaista nuorista jotka haluavat vaikuttaa ja parantaa nuorten asemaa. Esimerkiksi Tuamin kouluihin on yritetty saada opiskelijakortteja. 
Youth bank on nuorten ryhmä joka kerää rahaa ja rahoittaa nuorten hankkeita. Keskiviikkona täällä oli haastattelut ryhmille jotka rahoitusta hakee. Ensi viikolla nuoret kokoontuvat ja keskustelevat ja arvioivat keiden tulisi rahoitusta saada. Eli nuoret antavat rahaa nuorille.
Teen Between on tarkoitettu 12-18 vuotiaille joiden vanhemmat eroamassa, eronneet tai on muuten vaikeaa kotona vanhempien takia. Työntekijä kuuntelee, tukee ja antaa tarvittaessa neuvoja.

Kaikkien takana on Tuam Youth Services 

Perjantaina täällä oli family center (siis koko paikan avajaiset, täällä on muitakin järjestöjä kun youth work) viralliset avajaiset ja paikalla oli vähän enemmän väkeä ja kutsuttuja henkilöitä. Sielä pidettiin kiitos puheita, minutkin mainittiin puheessa :) ja papit siunasivat paikan. 
 Ainoa ihminen puheiden pitäjistä koska sai selvää ja puheesta  voi oikeasti sanoa pitäneensä :)


- Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti